augusztus 6., 2008 – 4:04
2 / 2,261

Ez a projekt valamiért nem tartozik közvetlenül a Mozilla Labs munkái közé (bevallom nem értem, hogy miért nem). A Snowl projekt egy olyan kiterjesztésen dolgozik, amely (jelenleg) egyirányú üzenetkezelő rendszer (tehát mondhatjuk üzenetfogadónak :). A kérdés persze az, hogy kell-e integrálni a “messaging” funkciót a böngészőbe.

Jelenleg a Snowl képes RSS és twitter üzenetek fogadására. Ennek megjelenítése a böngészőn belül történek, mégpedig a Nézet menüben jelenik meg, ahol újsághasáb-szerűen is átnézhető. Képes OPML importálására, így minden gond nélkül sikerült a Google Readeremben felhalmozódott hírforrásokat betöltenem.

A tervek között szerepel email (Thunderbird-del mi lesz?!) és egyéb social network üzenetek bekötése, amellyel a későbbiekben üzenetküldés is megoldható lesz. Egy API készlet pedig arra vár, hogy a fejlesztők a különböző hírforrás-típusoknak különböző megjelenést adhassanak.

 

Hogy pontosan hova fog vezetni ez a megoldás, azt nem tudom megoldani, azonban, ha ezt összekötik majd a Weaver-rel, akkor akár lehet egy Google Reader killer is. Sok minden fog azon múlni, hogy hogyan sikerül a Weaver-be integrálni a komponenseket. Ezzel kapcsolatban pedig érdekes lehet a Google hozzáállása is.

Remélem hallunk még a projektről.

cimkék

2 hozzászólás

  • augusztus 6., 2008 — 10:31 | Permalink

    ez az, legyen benne, rss-olvasó meg e-mail kliens, és akkor már rögtön irc is, aztán meg már csak egy webszerkesztő hiányzik meg hogy átnevezzék firefox suite-nak… végül pedig az egészből forkoljanak egy önálló, csak böngészésre alkalmas böngészőt :)

  • augusztus 8., 2008 — 15:48 | Permalink

    alapvetően ezt a kérdést azzal lezártnak tekintik, hogy minden ilyen új funkció kiegészítőkön keresztül érhető csak el, de igen, nekem is hasonló volt az érzésem…

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*