július 8., 2008 – 16:43
2 / 3,206

Lassan el kell kezdenem készülni az útra a nagy vízen túlra. Természetesen vagy egy két must-have teendő, mint például befejezni a Firefox súgót :), de ezen túl más feladatok is vannak.

Szerencsére a vízumkényszert idén eltörölték Kanadával. Megvan a repülőjegy is, bár az kicsit kalandos volt, mert első körben küldtek egy olyat, hogy 3 járattal kellett volna menni, majd 20 órán keresztül. András azonban felbújtatott, hogy kérjek egy normálisabban, így most 1 átszállással 13 óra alatt érjük el a célt és a repülőjegy is megvan, valamint a szállást is lefoglalták. Az előadások is összeálltak. Még szeretném feldolgozni a fórumban felmerült igényeket.

Mivel nem mindennap hívnak meg ilyen helyre, azért úgy gondoltam, hogy későbbre kérem a visszautat és körbenézek Vancouverben is. Először egy útikönyvet kerestem és mivel a Lonely Planet készíti a legjobb útikönyveket, ezért körbenéztem náluk és szerencsémre éppen idén áprilisban jelent meg a Vancouver City Guide negyedik kiadása. Ezért lesétáltam a Pendragonba, hogy megnézzem van-e. Persze nem volt, hát megrendeltem.

A szállásfoglaláshoz, azért szerettem volna tudni, hogy mit írnak és mivel lapos világban élünk az útikönyv fejezetenként megvető, illetve letölthető. Így 400 forintért meg is kaptam a szálláshelyek fejezetet, amit végigolvasva találtam pár tippet, de főleg azt, hogy nyáron rengeteg a turista. Éppen ezért elkezdtem keresni valamit. A kikötésem az volt, hogy legyen ingyen internet a szállodai szobában. Furcsa módon a drágább szállodákban ez felárnak minősült, így abban is, amit a Mozilla javasolt.

Rá kellett azonban döbbennem, hogy nem egyszerű szállást találni Vancuverben. Sorra csődöltek be az ötleteim, mert vagy 4 aludtunk volna egy szobában az egyetemi részlegen (mondjak ott szélessáv lett volna a zuhanyzóban is), vagy valami irreálisan magas árat kellett volna fizetni. Nem volt más hátra, irány az expedia, ahol találtam egy nagyon jó kis szállodát. Le is foglaltam és a pénzt abban a pillanatban le is nyúlták a számlámról. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy, ha pénzről van szó, – főleg fizetésről –, akkor milyen flottul megy minden. De kicsit gyanús volt, hogy miért kerül egy 4 csillagos szállás első alsó kategóriás háromcsillagos árába…

Elnéztem hát a google maps-re és mit látok? Munkagépek dolgoznak az megadott területen! Pedig azt hittem Vancouvert gyakrabban átnézik :) Írtam a szállodának, hogy léteznek-e és tudnak-e rólam, de megnyugtattak, hogy várnak.

Mivel nem rendelkezem hordozható számítógéppel, gondoltam itt az ideje, hogy vegyek egyet. Kapóra jön, hogy két héten belül jelenik meg nálunk a Wind. Szóval itt az idő a beszerzésre, főleg mivel SLED-kompatibilis.

2 hozzászólás

 • július 8., 2008 — 21:09 | Permalink

  nem jó a wind linked, de gondolom erről van szó: http://kul.hu/a5au

  én egy ideje már asus eeepc-t nézegetem, de asus-szal nem jók a tapasztalatok

  msi-t még nem néztem, de ez még jobbnak tűnik, egy ilyenbe lehet, hogy én is benevezek. végülis umpc-t kihagytam, de gondolom Te is.

 • július 9., 2008 — 7:12 | Permalink

  Köszi! a linket javítottam.
  Nem, az UMPC-t nem hagytam ki, mert ez az UMPC!
  Ha hamarabb megjön, akkor szívesen nálad hagyom egy kicsit, hogy megnézhesd. Úgyis tőletek veszem :) Szerintem neked is be fog jönni.

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*