július 14., 2008 – 0:24
1 / 2,436

Már akartam írni a múlt hétfői avril lavigne koncertről, de a végén sosem sikerült… meg ugye vártam a fejleményeket. Ez volt az a bizonyos nap, amikor hihetetlen nagy vihar jött Budapestre.

A koncert a pecsa szabadtérre volt megszervezve, de ugye esett az eső, ezért mindenkit betereltek a terembe. Na ott az “értelmesebbje” küzdött egy jót az első sorokért a színpad előtt, bár tisztán látható volt, hogyha nincsenek hangfalak, nincsen keverőpult, ott nem nagyon lesz koncert. Aztán kiterelték a népet a folyosóra, ahol csodálom, hogy nem lettek rosszul, mert ekkora már sem levegő, sem értelmesen gondolkodó embertárs nem nagyon maradt.

Ekkor, gondoltam érdemes lenne megnézni a hátsó kaput, ahol általában sorban állás nélkül be lehet jutni a szabadtérre, de ott nem volt nyitva, sőt a másik szabadtéri kapu sem, így az egyetlen lehetőség az épületbe bemenni, majd rajta keresztül a küzdőtérre kimenni. Na pont ekkor kezdték összerakni a cuccot. Bevallom én mindig azt nézem, hogy a keverőpult milyen készültségben van, mert nélkülük nincs koncert. Hát a srácok éppen azt keresték, hogy melyik kábelt hova dugják, úgyhogy tudtam: még félóra minimum. Közben nézegettem az eget, mert rohamosan jöttek a felhők, de az eső legalább elállt.

A végén csak elkezdődött a koncert majd másfél órás késéssel, és akkor most térjünk át a zenére. Nem szólt rosszul a cucc és már vártam a dübörgést, amitől úgy elkezdi az ember elfelejteni a külvilágot. Ehhez egyébként minden együtt volt, mivel a 12 éves átlagéletkor nem szokott az 1,80 magassággal együtt járni, ezért tökéletesen beláttam az egész színpadot. Ekkor berohantak a táncosok(!) hatalmas rózsaszín(!) halálfejes lobogókkal és ekkor megjelent lassan avril is, amit abból tudtam, hogy a kis csajok hatalmas sikítozásba kezdtek. Lenyomta a girfriend című dalt, amiért lehet azt mondani, hogy hüjje vagyok, de nekem bejön és egy nagyon ütős nótának tartom (mondjuk a hölgyet éppen perelik miatta). De valahogy az volt az érzésem, hogy nem teljes erőből adja magát. Pedig minden ott volt, profi volt, de túl ki volt találva az egész és nem éreztem, hogy leüvölti a fejemet, mint a lemezen…

Ja igen… nem is tudom, hogy magyarázkodnom kell-e, hogy így negyven felé fél úton mit keresek egy tinikoncerten, de van mentségem… tényleg :) Tessék csak ezt megnézni. Nekem ez elég meggyőző volt, bár tudom, hogy ebben a műsorban volt egy-két félrecsúszott dolog is :)

Na, de a koncert ment tovább a, jött az i can do better, majd a complicated, de nekem még mindig nem ütött az egész. Majd jött egy videóklip(?) a koncert kellős közepén, ahol avril joan jett bad repution dalát dolgozta fel és adta elő videóról. Na, gondoltam biztos átöltözik… Persze közben szakadt az eső tovább, majd kijött és elnyomta a Sk8er Boi, aztán kész, elbúcsúzott és nem is jött vissza. A lámpákat feloltották (egyébként innen tudni, hogy vége a bulinak és ekkor már nincs értelme ráadásért rinyálni), és elkezdett szakadni az eső, de most nagyon durván.

Tehát 7 dal, 50 perc. Hát nem tudom… nem azt mondom, hogy mérges voltam, inkább értetlen, hogy ez meg mire volt jó? Nem lett volna értelmesebb lemondani a koncertet? Bevallom jobban sajnáltam a sok kiscsajt, akik tuti közelharcot vívtak otthon, hogy eljöhessenek kifestett szemmel neccharisnyába és meg kellett pumpolni anyut meg aput, esetleg a nagyit, hogy legyen lóvé a koncertre. És akkor ezt kapják…, sőt valaki azt hiheti, hogy ez a normális. Nem, nem azt várom, mint a főnök koncertjein, ahol 3 órát fárasztja magát, meg a népet…, de azért 90 percet elbírtam volna viselni, hiszen van miből válogatnia a hölgynek, sőt feldolgozásokat is nyom rendesen.

A legfelháborítóbb azonban a Live Nation Hungary Kft. szóvívője, Márkus Éva volt, aki a következőket nyilatkozta:

Az Avril Lavigne koncertet megtartottuk, így semmilyen kárpótlás nem jár a látogatóknak. A szabadtéri bulik sajnos mindig ki voltak téve az időjárás viszontagságainak, de fellépők esetében nincs esőnap, hacsak nem hirdetik be előre. A külföldi előadók annyira kötött turné keretein belül érkeznek hozzánk is, hogy nem lehet tologatni a koncert napokat.

oh, igen hölgyem… ez lett volna az önök kockázata…

Így kilenc után kezdődött rögtön vele a koncert, és összesen 3 számot rövidített a programján, hogy biztonságosan, a következő várható felhőszakadás előtt be is tudja fejezni. Így semmilyen kártérítést nem tudunk adni, hiszen az eseményt megrendeztük és a látogatók biztonsága miatt volt minden, amit ők procedurának éreztek.

Hölgyem, egy kicsi Goggle használat után meg lehet találni a turné anyagát… vagyis, hogy mit játszanak rajta (setlist)… segítek, itt 20 dal van, így a harmadát kaptuk a koncertnek, mint, amit fizettek:

1. Girlfriend
2. I Can Do Better
3. Complicated
4. My Happy Ending
5. I’m With You
6. I Always Get What I Want
7. When You’re Gone
8. Innocence
9. Give it Up
10. Hot
11. Losing My Grip
12. Bad Reputation (video)
13. Everything Back But You
14. Runaway
15. Mickey
16. The Best Damn Thing
17. I Don’t Have to Try
18. He Wasn’t
19. Boyfriend (remix)
20. Sk8er Boi

Az egésznek egyébként többet között, azért kellett befejeződnie, mert este tíz után a sűrűn lakott környéken nem lehet koncertezni hangosan.

A helyszíni hangulat egyébként nem volt ilyen rossz, mint ahogy most utólag tűnik, mert rájöttek, milyen jó szapulni a dolgot. Ott minden tini csillogó szemekkel várakozott, és a szakadó esőben is szinte úgy kellett visszatartani őket, hogy ne álljanak be a színpad elé, kivárva a koncert kezdést.

Remélem, hölgyem, itt nem én rám gondolt.
Na erről ennyit…. egy kis magyar virtus, magyar folklór, magyar valóság…
Mindezt megírtam a szervezőknek és bízom benne, hogy válaszolnak valamit. Majd meglátjuk

cimkék

egy hozzászólás

  • július 15., 2008 — 14:15 | Permalink

    Én az előzőn voltam. Kb. 4 éve volt itt talán, akkor a Sportarénában. Az is egy óvodás “buli” érzését keltette, főleg mikor az alig tizenévesek többségével eljött apu-anyu. Gondolom engem néztek ott hülyének, hogy huszonéves fejjel odatévedtem az egyik haverommal – ráadásul nem két fillér volt a jegy -, de úgy látszik, én is különc vagyok.
    Azzal is az volt a gond, hogy rövid volt, bár akkor még csak két albuma volt. Mindenesetre igazán lehetett volna egy kicsit hosszabb, még ha nem is olyan hosszú, mint a Kispál és a borz szülinapi három és fél órás koncertje – ha jól számoltam; na az egy nagyon jó koncert volt. :)

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*