december 4., 2007 – 12:49
4 / 2,873

posta

én tisztában vagyok vele, hogy az apeh mellett a postát a szokták közhely szerűen bántani. én most mégsem ezt tenném…

az öcsém úgy gondolta, hogy körbenéz japánban és kyotoban arra az elhatározásra jutott, hogy lapot is küld nekem. nemrég, amikor találkoztunk, megkérdezte, hogy megkaptam-e a kérdéses lapot, de erre nemmel tudtam csak felelni és magamban a posta-mitoszt dagasztó negatív élményekhez csoportosítottam az esetet.

tegnap azonban a képeslap váratlanul megérkezett és megtekintve a címzést csodaközeli az, hogy a postaládámban landolt, hiszen az utcanév volt elrontva (mivel kedvenc öcsém a magyart nem beszéli, így fel sem tűnt neki, hogy valami nem stimmel) és nem szerepelt rajta irányítószám.

ilyenkor ugye megáll a technika, hiszen a hiányzó adatokból nehéz kitalálni, hogy mi a helyzet, itt valaki kézzel ment utána: próbálta megtalálni azt a kerületet, ahol ilyen nevű utca lehet, ott pedig a postások megnézegették, hogy ki ismer ilyen nevűt (mondjuk, ha nagynak vagy kovácsnak hívnak, akkor nyílván esélytelen lett volna a dolog), de a végén eljutott.

így ismeretlenül is köszönöm azoknak, akik nem keveset foglalkoztak azzal, hogy nekem pár kedves pillanatot szerezzenek.

cimkék

4 hozzászólás

 • december 4., 2007 — 14:56 | Permalink

  mazlid volt.

  amiota egyes helyeken a posta kiszervezte a kezbesitest, azota neha remalom. volt amikor a taviratos postasunk hozta ki 3 hettel kesobb a levelet maganszorgalombol, meg mi is vittunk mar at levelet 4 utcaval arrebb, pedig a cimzes helyes volt, az utcatablak kint vannak, postaladan kint a nev stb. aztan levadasztuk a kezbesitot, es megmutattuk hol lakunk, igy azota megint rendben megjonnek a levelek.

 • december 4., 2007 — 15:07 | Permalink

  ez megint csak azt igazolja, hogy a dolgok mögött emberek vannak…

 • december 4., 2007 — 18:00 | Permalink

  ez teljesen igy van

 • február 1., 2008 — 1:31 | Permalink

  Angliában létezik egy külön osztály ami a detektívmunkával foglakozik… itt csak a jóindulatra számíthatunk, de hát így van ez történnek néha csodák!

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*