június 22., 2007 – 17:18
1 / 2,251

talán vannak páran akik nem ismerik a jump című van halen nótát, de remélem a nagy többség tudja miről van szó. itt az ideje, hogy az idősebb korosztály is megismerje… mondjuk swing verzióban…

paul anka nevét, még gyermekkoromban memorizáltam. akkoriban vált népszerűvé, amikor valakinek azért le kellett tenni valamit az asztalra, vagyis: énekhanggal kellett rendelkeznie. paul anka ilyen szempontból nem szégyenkezhet.

az utóbbi időben nem nagyon hallottam felőle, bár érdeklődésem sem volt kifejezetten hatalmas, azonban kezembe került egy swing lemeze, ami kellemes felüdülést jelentett. a swing önmagában is egy kellemes, zeneileg azonban komplex műfaj. rengeteg finom rezdülést benne elrejteni, a fúvós szekció nagyon fel tudja dobni az egészet. nem véletlen, hogy az utóbbi időben többen is visszanyúltak, ehhez a formához. gondoljunk csak rod stewartra vagy robbie williams-re, de számos reklámban is megjelennek a visszacsempészett motívumok. nos igen, ez nem jelent mást, mint a kortárs művészetek válságát, de annyi baj legyen, a swing ebben az esetben most kárpótol.

és nem is lenne semmi érdekes, ha paul anka nem pop/rock számokat dolgozott volna fel ezen a lemezen és vitathatatlanul szórakoztató formában. akinek van kedve egy ilyen utazáshoz, annak érdemes meghallgatnia ezt a lemezt. ízelítőül, pedig néhány dal: soundgarden: black hole sun, nirvana: smells like teen spirit, bon jovi: it’s my life, michael jackson: the way you make me feel…

paul anka: jump [van halen]

paul anka: it’s my life [bon jovi]

paul anka: smells like teen spirit [nirvana]

cimkék

egy hozzászólás

  • június 22., 2007 — 18:02 | Permalink

    A swinget nem csak hallgatni frenetikusan jó dolog, de táncolni is. Pár éve egy (tánc)táborban, nyáron, egy nap erejéig sikerült egy swing koreográfiát tanulgatni. Életemben először táncoltam swinget de a tánc összetettsége és a nehézség ellenére hihetetlen jó élmény volt (bár közel sem jutottunk a végére a számnak). Laza, részletgazdag, nehéz de ugyanakkor felemelő tánc.

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*