június 21., 2007 – 17:31
11 / 2,948

gyakran érzem úgy, hogy a gyártók nem tudják eltalálni az igényeket. bennem van az a rossz(?) szokás, hogy minden szempontból megfelelő dolgot próbáljak beszerezni. természetesen ebből az szokott kisülni, hogy nem veszek semmit, vagy nagyon nem érzem megfelelőnek a változást.

álljon itt néhány példa ezen tipródások okán:

telefon

a nokia 6110-es telefonom a végét járja, bár igazából csak a kijelző haldoklik, az infra halt meg és kicsit bizonytalan a működése, de nagy dilemma, hogy mi a megfelelő. elhűlve nézem a kollégákat, ahogy interneteznek, leveleznek telefonjaikról, gps-t kapcsolnak hozzá és nyomulnak. igen, bármilyen furcsa, nekem nincsenek ilyen cuccaim, én csak telefonálok… néha. persze jó lenne a többi cucc is, de hát nincsen.

kipróbáltam pár dolgot, de egyáltalán nem győzött meg. a communicator számomra használhatatlan. az n95 alkalmatlan netezésre. egyrészt hiányzik belőle a teljes billentyűzetkiosztás, ami szerintem elengedhetetlen a levelezéshez (tudom vannak bluetooth billentyűzetek), másrészt az érintőképernyő az egér nélküli internethasználathoz. be kellett látnom, hogy a multifunkciós eszközök kora még nem jött el. ezért nézek egy valamilyen telefont, majd ha végképp nem megy már ez és egy másik hordozható alkalmatosságot, amint lehet… és ez kötődik a következő problémához…

nokia n95

nokia n95

számítógép

sokszor azon kapom magam az otthoni gépemmel kapcsolatban, hogy két jól elválasztható feladatra használom. egyrészt vannak a komplexebb webes őrületeim, a wordpress hack meg ilyenek, a tesztelési feladatok két-három vmware-rel. másrészt levelet írok, rss-t vagy dokumentációt olvasok. a két feladathoz merőben más a gépigény és elegem is lett kicsit az asztal mellett való üldögélésnél, főleg a könnyedebb feladatoknál. igén most nyílván többet notebookban gondolkodnának, de én azokkal sem vagyok megelégedve méretük és hordozhatóságuk miatt. a napokban azonban láttam egy kellemes szerkezetet, amely talán áthidalhatja ezeket a problémákat. hiszen kis méretű, hordozható, de mégis teljes értékű gépet szeretnék.

samsung q1 ultra

samsung q1 ultra

ezzel a géppel több dolog is megoldható, beleértve a gps használatot, a külső billentyűzetcsatolást, a külső hdd használatát, stb. teljesen beleszerettem és most azon vagyok, hogy hozzájussak egyhez.

asztali játékos

de menjünk tovább itt vannak az asztali lejátszók. valahogy nem találom a funkcionalitásban megfelelőt. mert ugye tudja a megfelelő formátumok lejátszását (mpeg4), minél több lemezformátumot ismerjen. legyen benne hdd, mondjuk egy 2,5” méretben, legyen halk és usb csatlakozása is legyen, amelyről szintén le tud játszani, vagy saját merevlemezére másolni. megfelelő tunerrel rendelkezzen, és jól fel lehessen venni vele tv-ről. nem érzem ezeket eget verő funkcióknak, de valahogy nem találom az ideális versenyzőt.

és jöhetnének az autórádiók, amelyek kezeljék az sdhc kártyát, és még sorolhatnám tovább…

számos eszköznél azt érzem, hogy egyetlen olcsó és könnyen megoldható innovatív lépés hiányozna attól, hogy boldogon megvásároljam, azonban mindent félkésznek érzek… valahogy nincsenek végiggondolva ezek a technikai torzszülöttek, de az is lehet hogy csak sznob geek vagyok :(

cimkék

,

11 hozzászólás

 • június 21., 2007 — 18:32 | Permalink

  “a napokban azonban láttam egy kellemes szerkezetet, amely talán áthidalhatja ezeket a problémákat. hiszen kis méretű, hordozható, de mégis teljes értékű gépet szeretnék.”

  Az eszköz neve: projector :]

 • Sianis
  június 22., 2007 — 8:15 | Permalink

  A samsung q1 ultra a Queen – Save me dala alatt debütál? :)

 • június 22., 2007 — 9:16 | Permalink

  Telefonból nekem most a Nokia E65 tetszik. Kisebb, mint N95, (ami jó!), de nem tud annyit (ami nem zavar).

  UMPC-ből én is várom, hogy valami használható legyen! Már Origami korában is rá voltam kattanva. Ha vennél, akkor írd me a tapasztalataidat!

 • június 22., 2007 — 10:37 | Permalink

  Sianis: javítva :)

  HiA: tőletek kértem ajánlatot, úgyhogy tudni fogsz róla :)

 • ervin
  június 23., 2007 — 0:26 | Permalink

  én laptopot nem találok magamnak megfelelőt, úgy három éve. de tegnap este siker koronázta desperate erőfeszítéseim és kutatásom, megvan a győztes. kedden fogom megrendelni, Dojcslándból.

  amúgy én is azt érzem, hogy képtelenek kielégíteni bármely műszaki cikknél egy casual ember igényeinél többet (elfogadható áron, mert raklap pénzért van mindenből jó cucc).

  mondjuk fogkeféből is szeretnék olyat venni, aminek van nyelvradírja, oldalsó műanyag bizbasza, hátsó fogakhoz benyúló sörtéje, középen végighúzódó vacka, kényelmes nyele, és műanyag kupakja. egyetlen egybe sem raknak bele 2-nél többet ezekből.

  néztem umpc-t én is, de rohadt drágák voltak. nokia internet table viszont nem lehet rossz. bár minek venni addig a pár hétig, amig cégnél nem rendszeresítik az iphone-t… ;)

 • június 23., 2007 — 9:56 | Permalink

  az iphone csak egy gadget, nincs teljes funkcionalitás. telefonalasra mindenesetre valószínüleg jó lesz, azonban az n95-nél felsorolt dolgokkal összehasonlítva nem az igazi.
  a másik pedig hogy első szériás. az apple rászoktatta az embert, hogy az első széria nem az igazi. ipodból a 6. generációnál tartunk. szóval inkább várok az iphone-nal…

 • ervin
  június 24., 2007 — 1:19 | Permalink

  ez igy van, viszont nagyon jónak tűnő gadget. sohasem lesz olyanom, de eljátszanék egyel szivesen.

  n95 most a csúcs, persze… de árban is. akkor már pda, amiben van telefon is. asus egész szépeket csinál. van rajta qwerty is általában…

 • június 24., 2007 — 3:18 | Permalink

  Ha miniPC+telefon kell, akkor a QTEK/HTC Advantage, TyTN, Vox masinákat nézd meg. 250, 150, 100 ezer forint körüli áron vannak hálózatfüggetlenül.

  Ha meg csak telefon kell, akkor Nokia 6125 vagy 6131. (Nálam a 6131 szerepel wishlist-en, ha megpukkan a 6021.)

 • június 24., 2007 — 8:55 | Permalink

  ervin: az n95 tényleg nem használható rendesen minden funkcióban. már majdnem vette egyet, amikor alkalmam nyílt valóban használni is és nagy csalódás volt.
  az asus szintén nagy csalódás több szempontból is.

  E-Medve: a miniPC ugyancsak használhatatlan, annyi kötöttség van benne, ami nem éri meg az árát, ezért lesz UMPC és külön telefon.

  A 6131, mint kihajtós dolog nekem nem jön be, akkor már 6151, de az e65 is figyelemreméltó, bár tele van használhatatlan dolgokkal… vagy hát ugye… iPhone 2. generation :)

 • Klapanciusz
  február 22., 2008 — 23:10 | Permalink

  http://www.htc.com/product/03-product_tytn_II.htm

  7 elégedett és 1 elégedtetlen felhasználóról tudok a környezetemben (ő német nyelvű kézikönyvvel kapta)

 • február 23., 2008 — 7:11 | Permalink

  talán ezt pont nem neked kellene fejtegetnem :), de csökönyös elvi meggondolásokból, nem szeretnék olyat, amin windows fut. ugyanakkor szégyenlem bevallani, de egy iphone-on gondolkodom…

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*