november 15., 2006 – 23:03
5 / 3,237

hallott már valaki olyan levelezési listáról, amelyre nem lehet reply-olni, mert nem hajlandóak kitölteni a reply-to mezőt? illetve hajlandóak, de a demokrácia nem engedi. a szavazás eredménye szerint, az emberek többsége nem szeretne reply-olni az opensuse listákra. hát ez nem érdekes? akkor minek a lista? és hogy lehetett érvénytelen szavazatot leadni? és egyáltalán.

már régóta az a véleményem, hogy a demokrácia életképtelen intézmény, illetve csak megfelelő intelligencia, jóindulat és nagyvonalúság mellett használható hatásosan, a többieknek javaslom a jóindulatú és bölcs diktatúrákat, ahol a diktátor rendelkezik annyi intelligenciával, jóhiszeműséggel és kurázsival, hogy a kérdésekben helyesen döntsön…

na jó, de ez a reply-szavazás… felháborító!

éljen a demokrácia, ha bele is döglünk…

5 hozzászólás

 • kelemeng
  november 16., 2006 — 1:03 | Permalink

  Ha ezt pár nappal ezelőtt írod, lehet hogy felvetettem volna az ősi kérdést az őrzők őrzőiről, avagy mosolyogtam volna magamban párat a suse közösségben dúló színvonalról, ám nem tehetek semmi ilyesmit.
  Ez már a vég kezdete (vagy folytatása? nem oly rég volt egy ilyen is), egész biztosan.

  Másfelől, megközelíthetjük optimistán is a problémát és örvendezhetünk, hogy ha már a köz- és önveszélyes alakok is elboldogulnak a mai disztrókkal, akkor olyan nagyon rossz felé nem mehet a dolog :)

 • november 17., 2006 — 14:03 | Permalink

  hany tagja van a listanak?
  csak azert kerdezem, mert ha teljesen kuszob nelkuli volt a szavazas, akkor teljesen ertelmetlen az egesz, hiszen egyetlen ervenyes szavazat eldontotte volna az eredmenyt.

  a demokracianak egyebkent szerintem nincs koze egy levlista technikai konfiguralasahoz. ha peldaul arrol kene szavaznunk, hogy legyen-e 3d desktop az otthoni gepunkon, az is rettento demokratikus lenne, ugyanakkor az en videokartyam nem tamogatott, tehat vagy vesztek nekem demokratikusan egy videokartyat, vagy szavazhattok ahogy akartok:)

  ui: olvass sok gorog allamfilozofiai irast.

 • november 17., 2006 — 14:20 | Permalink

  platon: az állam, alapmű…

 • november 18., 2006 — 0:25 | Permalink

  Arisztoteleszre gondoltam konkretan. 6 fajta allamformat kulonboztet meg, 3 jot es 3 korcsosultat. a demokracia az egyik korcsosult, mert a tomeg befolyasolhato, es nagyon konnyen kivalik egy turannosz (= zsarnok, v. diktator). hangsulyozom, hogy ez nem az en velemenyem, hanem az ove:)

  tomegrol lasd meg romai demokracia: panem et circenses.

 • Wyfli
  november 19., 2006 — 19:07 | Permalink

  Ma hallottam egy Vaclav Havel idezetet, mely szerint:

  A demokracia csak annak hasznal, aki kihasznalja.

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*