július 11., 2006 – 6:48
0 / 2,332

nagyon sokat vártam ettől a filmtől. a beharangozás megvolt, terry gilliam neve akár védjegy is lehetne, azonban mégis volt egy rossz előérzetem, és nem véletlenül.

először nicole kidman, majd anthony hopkins mondta vissza a szerepet, aztán robin williams és johnny depp. és ott állt matt damon, aki a forgatás előtt egy héttel gondolta úgy, hogy nem is azt a grimm testvért szeretné alakítani, hanem a másikat. azt hiszem nem kis káosz kezdődött a forgatáson.

a történettel nem lenne baj, azonban kezd laposodni a kezdeti amúgy sem magas indítás után. ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyik legdrágább effektet kivágták a filmből és csak a dvd-re tették rá, mert egyszerűen elbillentette volna a film csúcspontját. gilliam becsempészte a mesék világát, de ezt mondjuk a shrek klasszisokkal jobban csinálta és itt szánalmas vergődésnek hat.

  • nehéz a toronyra felkászálódnihatásos kezdés
  • de van aki segítenede van aki segítene

az elején még lehet nevetni egy-két dolgon, azonban a végén már kellemetlenül mocorogtam. azt hiszem ez nem az a film, amit többször megnéznék. megviselt, ahogy a szegénységtől és jószándék ellenére a butaságtól meghal a kishúguk. a gyerekekkel kapcsolatos fájdalmakon nem tudom magam túl tenni, nem tudok kilábalni belőle. talán nekem ez is rányomta a filmre azt a nemtetszést, főleg, hogy ezen a film során többször gúnyolódtak is.

sister: mama, it’s so cold.
mother: it’s very, very cold. will. put another log on the fire, lad.
will: there isn’t any more firewood, mama.

teljesen feleslegesen voltak benne nyújtások, amitől 2 órás lett az alkotás, pedig szerintem egy 100 perces ütős darabot simán lehetett volna készíteni. nem értem miért nem szól senki ilyenkor terrynek, hogy ez nem lesz jó… cavaldi figurája pedig egyenesen idegesítő…

  • hatásos kezdéshatásos kezdés
  • hatásos kezdéshatásos kezdés

a képek viszont szépek a filmben, az nagyon el lett találva, jól illik a hangulathoz.
ennek ellenére nem tudom szívből ajánlani…

cimkék

Hozzászólás

Az email címe soha nem jelenik meg máshol. A név és az emailcím megadása kötelező

*
*