3 / 20,718

Mostanában több helyen megfordultam, ahol nem szeretnének Microsoft Office licenceket fizetni és fontolgatják az átállást valamilyen olcsóbb/ingyenes irodai programcsomagra. Kicsit összefoglalnám a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban, hátha valakit érdekel vagy ki tudja egészíteni, esetleg részt vett valamilyen nagyobb átállásban.
Természetesen én is nyílt dolgok elkötelezett híve vagyok vagy mi, de nem számítok azon cégek közé, akik a [...]

6 / 4,878

Ez a kérdés rendszeresen felmerül és jó lenne, ha tisztán látnánk a kérdésben. Úgy érzem annyi badarság hangzik el a témában neves szakértőktől, hogy itt az ideje kicsit a tényeket is megnézni.

3 / 4,877

A disztribúciók fejlesztésekor folyamatosan gond a tesztelés, a megfelelő kiadás előtt. A felhasználók folyamatosan panaszkodnak, hogy a Milestone-ok alpha állapotban vannak, az RC vagy GM kiadások pedig inkább betanak felelnek meg. Ebből következően a felhasználók nem szívesen tesztelik a Milestone kiadásokat, az RC kiadások tesztelésekor pedig általában késő már javítani. Ez a körforgás pedig feloldhatatlannak [...]

2 / 4,136

Az utóbbi hetekben rengeteget dolgoztam az openSUSE 11.3 kézikönyv tökéletesítésén. Főleg Funk Gábor hibabejelentéseit dolgoztam fel és folyamatosan dolgozom fel, amikor küld még.
Ezzel párhuzamosan olyan hibákra is fény derült, amely az eredeti könyvben is hiba és szerkezetileg is érinti az anyagot és rengeteg bugot nyitottam, ami odáig fajult, hogy közvetlen elérést adtak az [...]

6 / 4,760

Mint céget, a Red Hat-et nagyon becsülöm azért, ahogy az open source dolgokhoz viszonyul, azonban vannak dolgok, amiket túlértékelünk ezzel kapcsolatban… hmm legalábbis nem kezelünk a helyén.

4 / 3,335

A hír igaz, elkelt a Novell és megvette az Attachmate. Sok mindent nem lehet tudni a tranzakcióról, de ami hírek kiszivárogtak, azt illene legalább a helyén kezelni. Az Attachmate nem egy ismert cég….

0 / 4,321

Ebből a videóból látszik mit szeretek az openSUSE telepítésénél: az alaptelepítésnél nincs sok kérdés.

2 / 8,038

Beszélgetés az ügyfélnél:
k: ok, értem akkor, hogy milyen alkalmazásokat használtok, de tudnánk valami fontossági sorrendet felállítani?
ú: hát ez a javás alkalmazás elég fontos
k: ok, akkor ezt teszem 1-es priorításba
ü: várjál csak, a KEA VT!420 az alap, ez mindent visz
k: KEA? Sose hallottam.
ü: alap terminal emulator szoftver windowsra minden jósággal ami kell, enélkül megállna a cég
k: [...]

3 / 3,063

Tegnap reggel a postán…

3 / 4,620

A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, vagy mégis?

3 / 4,470

Pár hete fejeztem be ezt a könyvet, amely nem más, mint egy hatalmas, két év alatt készült interjú Tom Pettyvel.

1 / 4,183

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a hőskorban órákig nyomta a tetris nevű játékot. Azt hittem, hogy ilyen már úgy sem lesz többet, de jött a cubello.

0 / 3,807
2 / 8,809

This is the first and maybe the last blog entry in English. The reasons are obvious: I am not really fluent in English, although I communicate so much in English, but I could explain myself more precise in Hungarian (what a surprise!). The second reason is that I localize software, web and any other kind of material to Hungarian, so it would be strange if my blog got filled up with English entries anyway.